Obnovite svoju garderobu bez troška!

Proljeće nas je ove godine iznenadilo (ili nije) i stiglo dosta ranije nego inače. Već sada je vrijeme za proljetno pospremanje, zamjenu zimske i ljetne odjeće u ormarima, kupovinu novih krpica,… No, ako niste još uvijek raspoloženi za to, u nastavku slijede stari i novi trendovi, te načini kako da ih kombinujete bez velikih troškova. Pregledajte prijedloge, pročitajte kako, te zavirite u vaš ormar i pogledajte šta sve možete iskoristiti da obnovite vašu garderobu bez troškova. Ne sumnjamo u pozitivan rezultat!

 

1. Cvjetni uzorak

Da li je postojalo proljeće u ijednoj modnoj kolekciji da modni uzorak nije bio moderan? Čini nam se da ne! Zato, iskopajte svoje stare blejzere, haljine, sve što imate u ovom dizajnu jer se on svako proljeće vraća na velika vrata, nebitno da li u obliku pantalona, suknji ili cipelica. Prijedlogi je da slobodno kombinujete više cvjetnih uzoraka, baš kao na fotografijama. Sličan uzorak možete uraditi I na svojim noktima, a njega ćete najviše postići akrilnim bojama. Igrajte se sa različitim bojama I uzorcima, nećete pogriješiti.

 

Image

ImageImage

ImageImage2. Romantično proljeće

Kakvo bi proljeće bilo bez romantičnih uzoraka? Ako nemate čipkanu, kratku haljinicu, onda ne znate kako uživati u proljetnim noćima. Danas su prisutne u raznim kolekcijama, a vrlo lako ih možete naći I na rasprodajama od prošlogodišnjih kolekcija. Uz kožnu jaknu i dobre cipelice, spremne ste i za noćnog izlaska! Trakice su ponovo u modi, a vi ih možete i sami izraditi u kućnoj radionici. Traka ne mora nužno biti jedan materijal. U ovu svrhu možete koristiti i omiljenu ogrlicu, na primjer od lažnih bisera i omotati je nekoliko puta oko glave. Djeluje! Naravno, bez romantične, retro frizure ovaj staling neće biti potpun, a mi predlažemo lagane kovrdže, koje možete postići uz pomoć figara ili viklera za kosu. Nakon što je uvijete, samo ih počeščljajte velikom četkom i dobit ćete “retro efekt” na vašoj kosi.

 

ImageImageImageImage3. Crno- bijeli svijet

Dvije boje koje će vječno biti klasika, a ove sezone ćemo ih često gledati u obliku sakoa, blejzera I pantalona. Jednu od ove dvije boje sigurno I vi volite i smatrate da “ide uz sve boje”. Zato pronađite te vaše obične modne komade, poput bijele majice, crnih, uskih pantalona I iskombinirajte ove dvije nijanse. A možete ostati i pri jednoj, pa napraviti tzv. jednobojnu ili mono kombinaciju. Bijelo će istaći vaše dobre dijelove, crno sakriti- staro gradivo koje uvijek dobro dođe za ponoviti.

 

ImageImageImageImage4. Pastelne nijanse

Dio proljeće jesu i pastelne nijanse. Dosta ovih odjevnih komada možete naći na rasprodajama od prošle godine, u svim nijansama i oblicima, a vjerujem da ih dosta imate I u svome ormaru. Prva fotografija najbolje opisuje koje su to pastelne boje. U praksi, možemo slobodno reću da tu to one nijanse koje nas opuštaju jer djeluju umirujuće na nas. Još jedna pozitivna stvar je da na sebi možete imati i nekoliko pastelnih boja, nećete pogriješiti I bit ćete u trendu!

 

Image

ImageImageImageImageImage

Advertisements