Recenzija: Bourjois ombre a paupieres

Bourjois kao kozmetička kuća postoji već jako dugo i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Iako sam velika obožavateljica nihovih tečnih pudera, ovaj put predstavljam jedan sasvim drugačiji proizvod, a to je njihova sjena za oči Bourjois ombre a paupieres, u nijansi 04 Noir precieux.

1
Za početak, moram reći da imam jednu čudnu naviku, a to je da prosto ne mogu odoljeti tražiti prevode nijansi kozmetičkih proizvoda, ukoliko se radi o nekom jeziku koji ne poznajem. Prevod ove nijanse, Noir precieux, sa francuskoga jezika jeste dragocjena crna, u bukvalnome prevodu. No, ne bih rekla da je ovo crna nijansa, a i vi se same uvjerite u nastavku.

  io

Pakovanje je jako neobično, no, u skladu sa cijenom i prestižom koji ova kuća predstavlja. Osim posebne kutijice, koja je jako duboka i čvrsta, imate i dugmić na sredini, pomoću kojeg otvarate kutijicu i moram priznati da mi je to odlično. Ono što mi fali jeste zaštitna folija, jer svako može uzeti sjenu, isprobati je sa prljavim rukama i vratiti nazad, što je nehigijenski.

3

Sada idemo do nijanse. Iako kažu da je ovo crna nijansa, vidite i sami da to nije. Ne bih mogla opisati ovu nijansu na pravi način: to je kombinacija sive, tamno plave i ljubičaste boje. Najbolje bih je opisala kao pravu boju noći, I to onu ljetnu, bez ijednog oblačka. Sadrži dosta shimera, ali samo u kutiji, kada se nanese na oči, to je druga priča. Ono što me razočaralo jeste pigmentiranost, koja nikoga ne bi zadovoljila jer se dobije dosta suha, slaba nijansa. I tome sam stala u kraj- nanoseći sjenu mokrim kistom i vidite i sami razliku.

4Bez kvašenja kistića, dobijete sivkastu nijansu na očima i jako suhu na kapcima, koja se čak i trusti, što je prilično razočaravajuće. Sa mokrim kistom dobijete tu boju ljetne večeri, tamno plavu boju, koja ‘pak na kapcima dobiva drugu dimenziju- postaje siva nijansa, sa malo šljokica. Tu je i dokaz.

ooNeka vas ove promjene ne iznenade, krajni cilj i jeste taj ombre efekat, boje koje se mijenjaju, prelaze iz jedne u drugu i preslikavaju se, sa pokojom šljokicom. Pored toga, dosta se uvlači u pregibe očiju i u tom dijelu se jako teško blenda, što možete i primjetiti na slici.
Ja je volim izblendati samo sa malo bijele boje i dobijete divan efekat, uz koji vam treba samo malo maskare za oči i nude ruž za usne, da bi fokus bio na očima.

6

Za 1, 5 grama sjene platit ćete oko 7 eura (nisam sigurna u tačnu cijenu), no, s obzirom na navedene nedostatke (nedostatak zaštitne folije, skupljanje u pregibu oka i  pigmentiranost),  ne bih rekla da kvalitet zadovoljava tako visoku cijenu ovoga proizvoda.

Advertisements