L'Oreal: micelarna otopina i gel (recenzija)

Sigurna sam da ste do sada sve čule za pojam micelarna otopina, a danas donosim recenziju one od L'Oreala: otopine i gela. Micelarna otopina ne samo da skida make up sa lica, već i nečistoće, sprječava nastanak prištića i drugih nečistoća, umiruje kožu i tonizira je i sve to uz pomoć termalne vode, koja je njihov glavni sastojak. Micelarni gel čini sve to, samo je namjenjen za osjetljivo područje očiju. Da li je sve to tačno, barem u mome slučaju, pročitajte u nastavku! 🙂

HPIM7683

S obzirom da micelarnu otopinu L'Oreala, Skin perfection, koristim već nekoliko mjeseci, mislim da mogu reći svoje dojmove. 🙂 A evo šta kaže L'Oreal o njoj:

“Iako nježna poput vode, djeluje poput odstranjivača šminke, tonika te umiruje. U trenu uklanja nečistoće i ostatke šminke s očiju, usana i lica.

Djelovanje 3 u 1:

1. Odstranjuje šminku

2. Odčepljuje pore i uklanja nečistoće

3. Tonizira i umiruje kožu”

Ja ću početi sa pakovanjem, koje je, kao i većina proizvoda od ovoga brenda, elegantno i praktično. Čak mi se dopada i ovaj spoj sive i nijansi roze boje. 🙂 Kada otvorite poklopac, imate otvor (koji sam zaboravila uslikati, bravo ja! :)), iz kojeg, ako ne pazite, može izaći previše tekućine. Sama struktura je, kako i kažu, u obliku vode. Miris nisam osjetila za vrijeme nijednog korištenja.

HPIM7688 collage mic

Što se tiče učinka: da, ova micelarna će skinuti vašu šminku, jako dobro, ali sam imala problema sa šminkom na očima. Na primjer, L'oreal maskaru (recenzija ovdje) sam jako teško skidala sa očiju, za razliku od tuša iz iste kolekcije. S-he, vodootporni tuš također jako teško skidam, kao i Essence maskaru. To je jedan od razloga što sam posegnula za micelarnim gelom, no, više o njemu u nastavku. Nisam primjetila bilo kakve posljedice korišćenja ove otopine, kao ni nove nečistoće, a ni lice mi nije bilo crveno, kao sa drugim proizvodima, što znači da je pogodna i za osjetljivu kožu. Za 200 ml platit ćete oko 8 KM, nisam zaista sigurna u cijenu, ali to možete vrlo lako provjeriti i obližnjem DM-u ili CM-u. U svakom slučaju, proizvod vrijedan vaše kupnje, namjenjen za svaki tip kože, sa kojim ćete imati samo problema sa skidanjem šminke sa očiju. Ili nećete, možda je to samo moj problem. 🙂

HPIM7685

Prije negoli sam krenula na more, u avgustu, nabavila sam ovaj micelarni gel, također Skin perfection. Izgledao mi je jako slatko u manjem pakovanju i bio strašno praktičan za putovanja (stao mi je u neseser, wheee :)), te je namjenjen za osjetljive oči, što moje dakako jesu. A evo šta kaže L'Oreal:

“Micelarni gel za odstranjivanje šminke s osjetljivih očiju.

Osvježavajuća gel struktura hidratizira i umiruje. Nježno, bez potrebe za trljanjem, odstranjuje svaki trag šminke.

Hipoalegeno, bez parfema, bez alkohola.”

Moram reći da je stvarno odlična stvar jer alkohol nije prisutan ni u otopini, niti u gelu, jer sa ovim proizvodima ipak skidamo šminku sa lica i njegujemo je, a alkohol bi je samo isušio. Više o sastojcima, tačnije o tome koji su, u nastavku. Kao što sam rekla, pakovanje mi se i ovdje dopalo, baš je slatka ambalaža i neobična za ovaj tip proizvoda. Struktura je u obliku gela, možete na fotografijama primjetiti i male balončice. Poklopac je isti (ni ovdje ga nisam slikala, grrrr), samo ovdje možete kontrolisati koliku količinu gela želite, jer se ne radi o vodenoj strukturi. Miris se može primjetiti, ali neznatno, iako piše da je jedan od sastojaka ekstrakt “rosa gallica” ili francuska ruža, galska, kako želite, ja je baš i nisam osjetila. 🙂

 HPIM7692 collage gel

 HPIM7693

Da, ovaj gel je namjenjen osjetljivim očima i moje oči spadaju u tu kategoriju. Nebitno da li šminku sa očiju skidam kremom ili sredstvom za odstranjivanje šminke, one suze, otpadaju mi trepavice i tako dalje. Nije baš dobar scenario pred spavanje. 🙂 No, sa ovim gelom to nije slučaj. Bitno je nanjeti malo gela na oči, ne trljati (barem ne jako, ja sam ipak morala trljati blago), i skinuti šminku. No, problem je bio kod vodootpornih maskara i tuševa, trebalo mi je vremena i naravno- blagog trljanja blaznicom da bih skinula ih sa očiju. Ali, gle čuda, moje oči nisu suzile, bile crvene, kao što mi ni trepavice nisu otpale, pa ni jedna! Jedini problem sam imala ako sam nanjela malo više gela, onda bi zasuzile, zato pazite! U svakom slučaju, ja sam itekako zadovoljna ovim gelom. Za 125 ml platit ćete oko 9 KM.

HPIM7685

Da ne zaboravim, ovo je lista sastojaka:

voda, heksilen glikol, glicerin, poloksamer 184, dinatrij, polyaminopropyl- kod micelarne otopine

butilenglikol, voda, glikol, karbomer, poloksamer, metilparabena, myrtrimonium bromid, polaxamer, ekstrakt ružice, cvijet ružice ekstrakt, natrij, trietanolamin- kod micelarnog gela.

Podrudila sam se prevesti na naš jezik, pa ne zamjerite ako pronađete greške i slobodno recite, jer ovo ipak nije moje područje. 🙂 Suma sumarium, dva proizvoda kojima sam zadovoljna i planiram ih koristiti u budućnosti, ali isto tako probati i druge micelarne otopine, jer volim istraživati tržište kozmetike i upoređivati, pa, na kraju, izabrati ono najbolje za sebe. 🙂

Advertisements