Essence, liquid link (tečni tuš za oči, vodootporni, recenzija)

Kada pomislim na omiljeni tuš za oči, Essence tu gubi konkurenciju sa svim brendovima, posebno uzimajući u obzir cijenu i kvalitetu. Danas vam predstavljam onaj iz njihove nove kolekcije i odmah ću reći- prosto sam oduševljena! 🙂

HPIM8599

Prije nekoliko dana sam se zaputila u DM, tražeći novi tuš za oči, koji će me oduševiti. Vidjela sam novu kolekciju kod Essence i da su zamjenili moj omiljeni tuš! Ne, nisam bila sretna. Ja sam tip osobe koja, kada nađe nešto što joj u potpunosti odgovara, ne voli mijenjati stvari i vjerna im je. No, nakon razgledanja drugih brendova i priznanja da nemam pojma kakav je koji tuš (a ne bih da dajem mnogo novca na nešto neprovjereno 😉 ), odlučila sam se za ovaj iz nove kolekcije. Moram priznati da su me tete iz DM-a već počele sumnjivo gledati, kao da odlučujem se za haljinu za maturu, a ne kozmetički proizvod. 😀 Sada je zaista vrijeme da krenemo sa recenzijom ovog proizvoda!

HPIM8600

Pakovanje je klasično, kao i cijena i količina proizvoda (3 ml, negdje oko 5 KM). Kistić mi se učinio pretanak i nepraktičan na prvi pogled, ali moram priznati da to nije istina. Jako je paktičan, fino oblikuje linije i jedini problem možete imati sa kvakicom na kraju kapka, ako ste kao ja – smotani. 😀 Više mi je odgovarao L'Orealov tuš u flomasteru, jer je on tanak i namjenjen za nas zaista smotane. No, bitno je da se trudim, ništa bez prakse. 😉 Jako, jako je pigmentiran i u tome se zaista ne može porediti sa drugim tuševima koje sam probala. Dovoljan je jedan sloj da dobijete pravu, mat crnu boju. Kada tek nanesete, primjetit ćete da tuš ima sjajni završetak, no, u roku nekoliko sekundi se osuši i dobijete pravi efekat, koji sam već spomenula. 😉

HPIM8602

Eh, jedini problem nastaje tada- jer se tuš brzo suši i, barem kod mene, slijepi trepavice, koje ionako mukom izvučem. 🙂 Zato moram odmah nanjeti i maskaru, pa tek onda nanjeti i na drugi kapak proizvode. Možda to nije slučaj kod vas, zaista ne znam, ali sam morala spomenuti. Meni traje cijeli dan na očima, izdržao je i kišu i sunce i suze i svašta nešto, trajnost mu je za poželjeti. Na njemu također piše da je vodootporan i jeste, ispunio je očekivanja, čak ćete imati manje probleme dok ga skinete sa očiju, ali ništa strašno.

HPIM8603

Na ovoj slici možete vidjeti efekat kada se tek nanese (sjaji se), a na donjoj slici kada se osuši, što je jako brzo. Na obje slike se radi o jednom sloju, plus dolje je dodatak Essence maskara i NYXove sjene za oči. 

HPIM8477 HPIM8481 HPIM8562

Kao što sam rekla, jako sam zadovoljna ovim tušem, ima nekih malih nedostataka (poput brzog sušenja), no, njegove vrline zaista nadmašuju te mane, te imate od mene toplu preporuku za ovaj tuš, koji se od sada pa nadalje, nalazi u mojoj stalnog postavi. 🙂 Čitamo se!

Advertisements