Recenzija iz muškog ugla: Gillette Fusion Proglide power with Flexball

Danas imam jedno malo iznenađenje, a to je recenzija iz muškog ugla, ni manje, ni više. 🙂 Radi se o novom Gillete Fusion brijaču, no, neću otkrivati više detalja, pročitat ćete sve. Dakle, moj momak voli sve što je kvalitetno, a kako je odmah pohrlio kupiti ovaj brijač, nećete zamjeriti jer sam ga zamolila da uradi jednu malu recenziju, uz priložene slike. Njegov odlično odrađen posao me nije nimalo iznenadio, a vi se same uvjerite u to u nastavku. 🙂 Njegovu recenziju prenosim u cjelosti.

1459918_10153806561288826_6523136121957420122_n

Već dugi niz godina, korisnik sam Gillette ručnih brijača na baterije. Prije nekoliko dana, kupio sam najnoviji Gillette brijač, Gillette Fusion Proglide power with Flexball, a dojmove korištenja istog, opisat ću u nastavku ove recenzije.

12410551_10153806563658826_5872278145048989762_n

Prije svega, mislio sam, da se radi o samo dobroj reklami, te da je to identičan brijač kao Gillette Fusion Proglide power, međutim, nisam bio u pravu. Flexball ili pokretna glava brijača je znatan novitet u odnosu na raniju seriju, jer se uistinu glava brijača prilagođava svakome dijelu lica, skida bradu pod specifičnim uglom i to baš do korijena. U mome slučaju, u pitanju je bila desetodnevna brada, pa je izazov za ovaj brijač bio još veći. Međutim i kada je u pitanju veća brada, ovaj brijač zaista klizi. Koristio sam ga u kombinaciji sa Nivea for men Sensitive gelom za brijanje, koji toplo preporučujem.

This slideshow requires JavaScript.

Brijač fenomenalno djeluje na najosjetljivijem dijelu, kada je u pitanju brijanje, a to je gornji dio vrata, pri čijem je brijanju uvijek potrebno malo zategnuti kožu i zabaciti glavu unazad. Ovaj brijač zaista odlično skida bradu sa ovoga područja, prateći pregibe vrata, bez da je napravio ikakvu, barem malu porezotinu, što je stvarno fenomenalno. Moguće ga je nabaviti u Konzumu po cijeni od 34 KM, a patrone za brijač su skoro identične kao za Fusion Proglide power, pa ako imate zalihu ovih patrona, moći ćete ih iskoristiti i za noviju verziju brijača. Međutim, razlika u patronama ipak postoji i osjeti se, a to je da su oštrice tanje i zaista pružaju glatko brijanje. Također, zelena traka na vrhu patrone je nešto deblja u odnosu na prethodni model. Vibracije koje proizvodi tokom brijanja, nešto su drugačije i prigušenije u odnosu na prošlu verziju.

This slideshow requires JavaScript.

Konačno da zaključim, moja je topla preporuka, da nabavite ovaj brijač, jer predstavlja sami vrh ručnih brijača na baterije, a ako dame ovo čitaju, eto vam ideje za idealan novogodišnji poklon za vašeg muškarca :). I kao šlag na tortu, predložio bih svima da brijanje ovim brijačem okončaju stavljanjem Nivea for men, Sensitive balzama, koji stvara predivan hladeći osjećaj na licu, bez ikakvog peckanja.

12376525_10153806563103826_7464475415806103523_n

Dame moje, kako vam se dopadaju ovakve recenzije? 🙂 Nadam se da će ih biti još dosta iz ovog muškog ugla, koji nam je ipak najbitniji pri izboru poklona za jači pol. 🙂 Do kraja godine, na blogu vas očekuje još jedan novogodišnji look (ukoliko ste propustile prošli, Christmas morning, klik ovdje), kao i lista mojih omiljenih proizvoda, otkrivenih u ovoj godini. Srećne božićne praznike vam želim, te da ih provedete sa svojom porodicom, u miru i zdravlju… i do čitanja! 🙂

Advertisements