Prave vrijednosti –

Ovaj tekst ulazi u izbor naboljih blogova u BiH na takmičenju m:bloger kompanije m:tel

Ljeto za mene predstavlja sjećanje na moj najljepši dio zivota – djetinjstvo. Ležanje na dekicama i gledanje u oblake sa drugaricama dok smišljamo imena za barbike, urezivanje imena simpatija u drvo i jedenje rezdelija iako su nam upozorili da to ne radimo. Sa svojih 25 godina, sa smiješkom prolazim pored tog istog drveća, ali dječicu okolo ne vidim. Viđam ih na društvenim mrezama, u skupim restoranima i pitam se da li ce oni imati svoje uspomene?

pokit_8e8a773dbf9524b9c37c127d50ec4d26.jpg

Čini mi se da neće jer ih roditelji nisu dovoljno dugo držali za ruku, jer nisu proveli dovoljno vremena vani igrajući se “širi širi vezeni peškiri” i jer nisu se dovoljno svađali sa sestrom koja ce duže vani ostati i čiju će haljinu posuditi.

frgg.jpg

Danasnjim xy generacijama je bitnije slušati pjesme kompozitora upitnog kvaliteta, praviti razne grimase i slikati se po društvenim mrezama. Zašto bi pomogli komšinici ponijeti kese?

pokit_3416a75f4cea9109507cacd8e2f2aefc

Izađimo svi zajedno van radije, ne propuštajmo trenutke porodičnih nedjelja, uživajmo i u sitnim svađama, nasmijmo se strancu i zagledajmo se u sunce, neka nas ugrije jako,najjače jer uskoro će zaći i doći će mrak, novi dan i nove brige.

ghh.jpg

Danas ih ostavljam odraslima, bit ću dijete jos koji ljetni dan i nasmijati se brigama. 🙂

dwfrffg

Advertisements